Jari "Japa" LevonenPorin Original Sokos Hotel Vaakuna on uudistanut kokonaisen hotellihuoneen kunnianosoituksena jääkiekolle juhannuksen alla. Neljännen kerroksen tavallinen huone on muuntautunut paikallisen jääkiekkofanin unelmaksi; TV-seinän tapetti on valokuva Porin Ässien katsomosta, huoneesta löytyy Liigan mestaruuspokaalin kopio ja tyynyä somistaa mestaruuskevään torijuhlasta otettu kuva. Ehkä hauskimpina yksityiskohtina kylpyhuoneen ovessa on kuva tuomarilegenda Jari Levosesta, joka antaa suihkukomennuksen, ja parvekkeen ovessa on teksti ”jäähyaitio”. Hotelli oli yhteydessä tuomari Levoseen etukäteen, ja hän antoi mielellään suostumuksensa käyttää kuvaansa osana hotellihuoneen uudistusta.

Jääkiekkoidean luoja, hotellipäällikkö Riina Ojanen, on erityisen ylpeä luomuksestaan. Hän on ottanut päävastuun huoneen suunnittelusta, mutta on ottanut suunnitteluapua vastaan monelta eri taholta.

Uusi hotellihuone on osa suurempaa uudistusta, jossa jokainen kerros saa oman teemansa. Ojanen kertoo, että huoneesta olisi voinut tehdä superior-tason huoneen, mutta he päättivät tarjota majoitusta siinä normaalin standard-huoneen hinnalla. Näin mahdollisimman moni voi nauttia tästä erikoisesta elämyksestä Porin keskustassa yöpyessään.

Osana uudistusta siis jokainen hotellin kerros edustaa omaa teemaa. Neljäs kerros, josta jääkiekkohuone löytyy, on omistettu porilaiselle liikunnalle ja urheilulle. Aiemmin vitoskerros on remontoitu Satakunnan Osuuskaupan ja itse hotellirakennuksen historian hengessä. Seuraavana remontoitavana on kolmoskerros, mutta teemaa ei olla vielä lyöty lukkoon. Yksi mahdollinen vaihtoehto olisi kunnioittaa se porilaiselle kulttuurielämälle. Ehkäpä festivaali Pori Jazz voisi saada oman huoneensa?

Hotellipäällikko Ojanen painottaa, että ehdotuksia kaikilta otetaan mielellään vastaan. Hän haluaa, että huone ”elää” ajan kanssa – tilaa voi muokata sen mukaan, kun uusia ideoita syntyy. Vaikka kiekkohuoneen silmiin osuvin kappale on seinä, joka on tapetoitu Ässien kotikatsomolla, Ojanen painottaa, että huoneen teema on eritoten kunnianosoitus porilaiselle jääkiekolle, eikä pelkästään paikalliselle Ässät-joukkueelle. Yksityiskohdissa onkin tuotu esille myös Karhujen ja RU-38:n historiaa.

Innostuisitko sinä yöpymään kyseisessä jääkiekolle omistetussa huoneessa? Siinä olisi ainakin kokemus, jota tuskin unohtaisit.

Written by 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *