NHL Gary Bettman

NHL:n komissaari Gary Bettman on ehdottanut, että jääkiekko siirrettäisiin kesäolympialaisiin. Ajatus kuulostaa tietenkin aluksi hullulta, mutta tässä taustalla on järkeä. Tämä takaisi sen, että maiden NHL:ssä pelaavat lätkäsankarit pääsisivät osallistumaan myös kisoihin. Tällä hetkellä aikataulut eivät anna periksi, eli joukkueilta uupuu erittäin tärkeitä pelaajia riveistään. Ainoa aika, jolloin NHL-pelaajat pääsisivät mukaan, olisi kesällä, ja kesäolympialaiset järjestetään sopivasti elokuussa.

Bettman kertaa, että jääkiekko on itseasiassa ollut kesäolympialaisissa ennenkin, vuonna 1920 Antwerpenissa. Ei siis olisi hullumpi ajatus, että tämä toteutuisi jälleen.

Yhtenä ongelmana jääkiekon siirtämisestä kesäolympialaisiin on se, että kesäkisat ovat jo lajivalikoimaltaan niin suuret. On päätetty, että lajeja ei enää kisoihin lisätä, eli jotain pitäisi puolestaan siirtää talviolympialaisiin. On ehdotettu, että ehkä koripallon tai lentopallon voisi päittäin siirtää talviolympialaisiin ja korvata jääkiekolla. Nyt vain tarvitaan keskustelua korkeammilta tasoilta, jotta tämä saataisiin oikeasti tapahtumaan.

Kalervo Kummola on myös sitä mieltä, että tämä olisi kannattava ajatus. Hän kuitenkin myöntää, että tämän toteuttamiseksi sen suurempia keskusteluja ei olla käyty, ainakaan vielä. Gary Bettman myös tuo esille, että ajatuksen toteuttaminen voisi olla juuri tällä hetkellä hankalaa, koska NHL:n ja KHL:n välit eivät ole otolliset.

Konkreettisesti ajatellen kuitenkin ajatus voisi hyvinkin toimia – maat saisivat muodostaa parhaat mahdolliset tiiminsä, kun vahvimmat pelaajat olisivat käytettävissä. KHL:kin aloittaa pelinsä vasta syyskuussa, eli tämä myös menisi nappiin ajatuksen kanssa, että jääkiekko todella olisi kesäolympialaislaji. Pelaajien kuntokaan tuskin olisi ongelma, jonka on todistanut se, että World Cup on järjestetty samoihin aikoihin kuin kesäolympialaiset.

Nyt siis kimpassa kannattamaan ajatusta muutoksesta. Olisi mahtavaa nähdä joukkueemme niin vahvana kuin mahdollista. Näytetään niille, että haluamme olympiakullan kainaloon kaikilla NHL-vahvistuksilla.

Written by 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *